LIGE NU:

Joachim B. tvunget til at lytte

Joachim B. Olsen har altid været herre over sin egen træning, men hans seneste skade har tvunget ham til at lytte efter andres råd.

At give hånd til Joachim B. Olsen sker altid med en lille
ubevidst frygt i baghovedet. Vælger han at klemme til, kan man ikke bruge sin højre hånd resten af OL, og det ville være problematisk. Men den danske kuglestøder er en flink mand, så hånden overlever - også selv om Joachim B. Olsen ikke er i det
bedste humør.

Vil give sig 100 procent
Det er tydeligt at mærke, at det irriterer ham, at han ikke har haft optimale forberedelser frem mod fredagens kuglestødskonkurrence på det olympiske stadion i Beijing. En lyskeskade har hindret ham i at træne optimalt i de seneste måneder, og derfor er bronzevinderen fra OL i Athen i tvivl om, hvad armen kan præstere.

- Der er mange ubekendte. Men det er gået frem hver eneste uge, siger Joachim B. Olsen

- For to måneder siden kunne jeg ikke tage mere end 10 centimeter lange skridt, når jeg stod ud af sengen, og det virkede uoverskueligt at skulle træne. Men jeg har gjort, hvad jeg kunne, og når jeg er færdig med konkurrencen på fredag, kan jeg sige, at jeg har givet mig 100 procent, fastslår det danske muskelbundt, der i fredags bar den danske fane under åbningsceremonien.

For meget min egne herre
I skadesforløbet har Joachim B. Olsen nået frem til en
erkendelse. Han ved ikke alting alt bedst selv. Han har denne gang lyttet til trænerne og lægerne og fulgt deres programmer
100 procent, og det er ikke typisk for danskeren. Hidtil i sin karriere har han trænet meget autonomt, og i et reflekterende øjeblik erkender han, at det har været en fejl.

- Jeg har været for meget min egen herre. Men fra jeg var 20 til jeg blev 26 stod jeg helt alene for min træning, og det havde jeg succes med. Det har været svær at slippe kontrollen, siger århusianeren.

Forskellig slags træning
Han har det lidt paradoksale problem, at han elsker at træne i vægtrummet. For et par år siden var hans træning bevidst tilrettelagt med et kæmpe fokus på styrke. Men så kom han med en udmelding om, at tiden nu skulle bruges på tekniktræning. Men det blev ved udmeldingen.

- Det passede slet ikke, når jeg sagde, at jeg trænede masser af teknik. Jeg elsker at træne, og jeg har lavet en fejl med at træne for meget med vægte. Men de sidste måneder har jeg fulgt andres programmer fuldstændigt og overladt kontrollen med den
fysiske træning til andre. Så jeg har lært noget af forløbet, siger danskeren.

Leverer stabilitet
På grund af sin skade har Joachim B. Olsen i denne sæson haltet noget efter den øvrige verdenselite. Derfor vil han heller ikke snakke om chancer for medaljer eller målsætning med henblik på fredagens konkurrence. Han udtrykker en stille optimisme, når han bliver spurgt, om formen kan række til en finaleplads, men så heller ikke mere. Han udelukker, at der er chance for en forbedring af hans danske rekord på 21,61 meter, og det forjættede kast over 22 forbliver måske kun en drøm i Olsens verden.

- Jeg ville gerne bytte fem kast over 21 meter med et enkelt over 22. Jeg er meget stabil, og i 2006 var jeg den eneste, der konstant kastede over 21 meter, men måske er min stil for simpel til at få den ud over 22 meter. Jeg er nok den kuglestøder, der har den dårligste personlige rekord i forhold til gennemsnitslængden af mine kast, siger Joachim B. Olsen, der dog samtidig peger på, at hans stabilitet har indbragt ham mange medaljer, fordi han altid leverer flot til mesterskaberne.

Om han også er mand for at levere en medalje i Beijing afgøres fredag. Der er kvalifikation om formiddagen kinesisk tid, mens finalen afvikles om aftenen.

/ritzau/

130542 CET AUG 08

Person reddet op

play Borger slog alarm: Mand reddet op af Limfjorden

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

play Festen er tilbage i Jomfru Ane Gade: Værtshuse gør ekstra indsats for at overholde restriktioner

60_percent

play Øget behov for test: Alle testcentre skal have åbent hver dag

280518 retten aalborg

Sigtet for voldtægt: 27-årig mand varetægtsfængslet

Person reddet op

play Borger slog alarm: Mand reddet op af Limfjorden

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

play Festen er tilbage i Jomfru Ane Gade: Værtshuse gør ekstra indsats for at overholde restriktioner

60_percent

play Øget behov for test: Alle testcentre skal have åbent hver dag

Til forsiden

Til forsiden