01:07

Jobcenter Hjørring jubler over udsigten til 300 nordjyske job hos det norske rederi Fjord Line. Foto: Fjordline

1 af 2

Jobcenter i Hjørring jubler

Udsigten til 300 nye job hos Fjord Line har givet travlhed ved telefonerne på Jobcenter Hjørring.

- Det er rigtig, rigtig dejligt!

Sådan siger arbejdsmarkedschef på Jobcenter Hjørring, Michael Duus Nielsen i dag om de 300 job, som om kort tid er en realitet hos det norske rederi Fjord Line.

I går kunne vi på TV2/Nord fortælle, at selskabet åbner to nye ruter mellem Danmark og Norge, hvilket betyder, at Fjord Line søger 300 nye medarbejdere i Nordjylland.

- Det er indenfor rengøring, service, butikserhverv og selvfølgelig også smede til maskinrummet og navigatører til broen, fortæller Michael Duus Nielsen.

Interessen for de 300 stillinger har været enorm. Så langt væk fra som Fredericia har folk meldt deres ankomst, når Jobcenter Hjørring i næste uge afholder informationsmøder om de forskellige job.

- Vi får selvfølgelig primært henvendelser fra Nordjylland, men vi har også fået en henvendelse fra Mariagerfjord, som har meddelt, at der kommer en busfuld derfra, som også gerne vil med til mødet, siger Michael Duus Nielsen.

Han er desuden overbevist om, at de nye job vil efterlade et særdeles positivt fingeraftryk i Hjørring Kommunes ledighedsstatistikker.

De i alt tre informationsmøder bliver afholdt tirsdag den 22. janaur.