02:32

Foto: Jesper Lange

1 af 2

Jobsøgende får ikke svar

Arbejdsløse nordjyder sender masser af ansøgninger til virksomheder, mens det er begrænset, hvad der bliver sendt den anden vej.

Jobsøgende får ingen respons, når de sender ansøgninger ud til nordjyske virksomheder. Selvom virksomhederne slår stillinger op og opfordrer interesserede til at sende en skriftlig ansøgning, sker det næsten aldrig, at virksomhederne vender tilbage. Det frustrerer de jobsøgende, som mister motivationen og modet.

Blandt dem er Anne Gaardsøe, der har søgt mange forskellige jobs, men fået meget lidt respons. Selvom hun søger forskellige opslåede stillinger, sker det nærmest aldrig, at hun hører noget fra virksomhederne.

- Det er hammer irriterende, for man synes simpelthen, at det er umenneskeligt. Hvis de forlanger en skriftlig ansøgning, så skal de selvfølgelig også have det, men så skal de fandeme også give et svar tilbage, siger hun.

Ifølge næstformand i 3F Aalborg, Allan Busk, er Anne Gaardsøe langt fra alene. 3F har flere medlemmer, der har søgt over tusinde stillinger og kun fået et enkelt eller slet intet svar.

- Jeg synes, det er dårligt, og jeg ved det også er meget demotiverende for dem, som søger stillingerne, at de ikke får en tilbagemelding

Hos Dansk industri forundrede over mængden af ansøgninger, der ikke bliver besvaret.

- Jeg håber, det er fordi, man måske er blevet overrasket over mængden af ansøgninger og derfor ikke har haft ressourcerne, siger Henrik Hagens, der er næstformand i Dansk Industri Aalborg. Han understreger, at det burde være almindelig god skik blandt virksomhederne at besvare de ansøgninger, der måtte komme.