LIGE NU:

Julehjælp: Maria er blandt de mange, der søger hjælp i julen

Maria Jensen fra Dall Villaby er blandt de mange danskere, der har søgt om julehjælp for at få økonomien til at hænge sammen i december måned.

Julen varer længe og koster mange penge.

Og for mange danskere er det ikke muligt at få pengene til at række i december måned. Derfor søger stadig flere om at modtage julehjælp fra bl.a. organisationen Dansk Folkehjælp.

En af dem er Maria Jensen fra Dall Villaby syd for Aalborg, for det er langt fra sikkert, at hun har råd til at holde juleaften for sine to sønner.

Men det var ikke nemt for Maria at sende ansøgningen af sted.

- Man vil gerne kunne klare sig selv, og det er altid lettere at være den, der kan give, end at være den, der skal modtage, siger hun.

- Jeg har det ikke særlig godt, men er selvfølgelig taknemlig for, at man kan søge hjælpen. Så det er en meget blandet følelse.

Maria, der er uddannet klinikassistent, har søgt julehjælp, fordi hun er langtidssygemeldt efter en hjernebetændelse, der lammede hendes venstre side. Lammelsen har fortaget sig, men nu døjer hun med kroniske smerter. 

Hendes ønske med julehjælpen er at kunne give sine sønner en god jul, som hun kunne før hun blev sygemeldt og kom på en lavere grundydelse.

Sognepræst: Folk skammer sig

Magasinet Fokus handlede i sidste uge om julen, næstekærlighed og det ikke at have råd til at tage del i den store forbrugsfest.

Her sagde sognepræst Christian Roar Pedersen, at det for mange kan være svært at håndtere, at man ikke har råd til julen.

- Mange vil gerne give deres børn en god jul, men der er mange, der ikke har råd til det. Vi lever i et samfund, hvor der er stadig større gab mellem dem, der er fattige, og dem, der har rigtig mange penge, og det gør, at man ikke altid kan opfylde forventningerne, siger han.

Sogepræsten oplever, at folk henvender sig til kirken i ren frustration for at få afløb for følelserne.

- De kommer med en følelse af ikke at slå til og at skamme sig. Man skal ikke underkende, hvor skamfuldt man i vores rige samfund oplever det at være fattig og ikke have så meget som de andre. Der er selvfølgelig ikke noget at skamme sig over, men folk oplever det sådan, siger han.

Du kan se hele magasinet Fokus her:

 

Maria Jensen får først at vide, om hun modtager julehjælp fra Dansk Folkehjælp d. 21. december.