02:28

Foto: Torben Hedemose

Foto: Per Arnesen, TV 2

1 af 3

Julekalender optages i Nordjylland

Klarupgaard i Nordjylland er valgt som hovedlocation for årets julekalender på TV 2. Fra på mandag filmes der også i Hirtshals og Aalborg.

1100 kvadratmeter af Klarupgaard lidt uden for Klarup er allerede godt fyldt op med produktionsfolk, rekvisitter og håndværkere, der bygger på de kulisser, der skal være en del af årets julekalender på TV2.

- Vi har rigtig travlt, da de første optagelser begynder på mandag, lyder det fra producent Morten Rasmussen fra Decula Film, der har kastet sin kærlighed på Nordjylland som optagelsessted.

- Vi har valgt stedet, fordi det er en hyggelig gård, der har plads til hele produktionsholdet, forklarer Morten Rasmussen.

Familien Just, der ejer Klarupgaard, ser det som en enestående mulighed, at deres gård nu bliver landskendt.

- Det er en god måde at få aktiveret vores bygninger på, og så giver det forhåbentligt flere gæster til vores julemarked og juletræssalg, Og så synes vi bestemt også, at det er spændende at blive en del af julekalenderhistorien, lyder det fra Knud Just.

Julekalenderen bliver en fortsættelse af "Ludvig og Julemanden", der i 2011 blev optaget på Børglum Kloster.

- Det er en ny spændende julehistorie, der tager udgangspunkt i julemanden Nicolas, der spilles af Lars Hjortshøj. Og der vil være mindst lige så meget magi og spænding som sidst, lyder det fra producent Morten Rasmussen.

Historien har sit omdrejningspunkt på Klarupgaard, hvor julemanden Nicolas skal bo med sin familie. Men der vil også blive filmet på havnen i Hirtshals og ved skøjtebanen, kalkminerne og klostret i Aalborg.

På listen over skuespillere står blandt andre Lars Hjortshøj, Camilla Bendix og Nikolaj Kopernikus.

Nicolas

Han var elsket i TV 2s seersucces fra 2011, familiejulekalenderen ”Ludvig og Julemanden”. Og nu kan hele familien glæde sig til et gensyn med den sjove julemand Nicolas (Lars Hjortshøj), når TV 2s nye julekalender, ”Tvillingerne og Julemanden”, kommer på skærmen til december 2013. Denne gang må Nicolas finde hjælp hos et heltemodigt tvillingepar i kampen mod den onde Dr. Schwartz (Nikolaj Kopernikus).