LIGE NU:

Julen er hjerternes - og blomsterhandlernes - fest

De nordjyske blomsterhandlere oplever et lille boom i salget op til jul, når mange ved højtiden vælger at mindes de afdøde.

Det er ikke kun stormagasinerne, boghandlerne og legetøjsbutikkerne, der har travlt op til jul. Også hos de nordjyske blomsterhandlere mærker man, at julen nærmer sig.

For her stiger efterspørgselen på blomster og kranse op til jul, ikke kun til værtindegaver og julebordet, men i høj grad også til gravsteder.

- Jeg tror, at her mod slutningen af året og ved julen gør man status og tænker på dem, man har kær. Både dem, der ligger på kirkegården, og dem, man gerne vil glæde, siger Jette Klyver, der har Blomster Design i Gjøl, og som lillejuleaftensdag har bunkevis af færdige bestillinger stående i spande rundt omkring i butikken, klar til afhentning.

Vigtig hilsen til far

En af dem, der kigger forbi butikken denne lillejuleaftensdag er Stinne Klyver. Hun skal hente en krans til et gravsted.

- Det giver en rar følelse og en varm følelse at mindes dem, der er døde. Og man tænker på de gode minder, man har med dem. 

Også for blomsterhandler Jette Klyver er der et sidste, men vigtigt stop at gøre, inden det rigtig kan blive jul. Hendes far døde for seks år siden, og han skal også have en hilsen med op til højtiden.

- Jeg har et fint oasis-hjerte, jeg skal have lavet, som skal lægges ned på min fars grav. Det betyder da noget for mig, for jeg forkæler alle andre i familien med en buket eller en fin gave. Og så skal han da også have en fin blomst, siger Jette Klyver.