Junior-triumf i Silkeborg

Frederikshavner vandt overraskende sejr i Silkeborg.

Det blev den kun 15-årige danske uniorlandsholdsspiller fra Frederikshavn, Lucas Justra Bjerregaard, der overraskede alle favoritterne ved at vinde den ottende udgave af Nordens største internationale golfturnering for amatører, Danish International Amateur Championship (DIAC) i Silkeborg Golf Club. Der var flere udlændinge og danske landsholdsspillere i det slagne felt, efter at nordjyden præsterede en sidste runde i 69 slag et under banens par 70 og sammenlangt syv over par og en score på 217 for de 54 huller. Fire spillere måtte dele andenpladsen i en sammenlagt score på 218.
- Det er min hidtil største sejr, sagde den unge nordjyde, der med sig hjem til Frederikshavn også kunne tage en gavecheck på 5.500 kr.samt et wild card til Ecco Tour Championship. Lucas Justra Bjerregaard stiller i den kommende weekend op for det danske juniorlandshold i det nordiske mesterskab på hjemmebane i Frederikshavn.

Charlotte Kring Lorentzen fra Smørum blev en suveræn vinder hos kvinderne (DILAC) i 10 slag over par og en samlet score i 223 for de 54 huller. Malene Jørgensen, Odense, og Sara Monberg, Juelsminde, sluttede som henholdsvis nummer to og tre i 13 og 14 over par. Charlotte Kring Lorentzen har tidligere i år vundet DM i både hulspil og slagspil. Foruden gavechecken på 5.500 kr. vandt Smørum-spilleren et wild card til Nykredit Danish Open, som hun formentlig ikke kan gøre brug af, da turneringen er sammenfaldende med Solheim Cup i Sverige.