Justitsminister ind i fængselssag

Foto: Per Frank Paulsen

[size=2]Sagen om det kommende fængsel i Hammer Bakker havner nu på justitsminister Morten Bødskovs bord. To nordjyske folketingsmedlemmer tvivler på, hvorvidt andre placeringsmuligheder overhovedet er blevet undersøgt. [/size]

Det er folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (V) og partikollegaen Karsten Lauritzen, der har valgt at hasteindkalde justitsministeren i sagen om salget af bygninger på Pitsvej i Hammer Bakker.

- Jeg vil være helt sikker på, at Kriminalforsorgen har undersøgt alle potentielle muligheder her i Nordjylland, og det tvivler jeg stærkt på, siger Preben Bang Henriksen til TV2/Nord.

Den nordjyske politiker har derfor søgt om aktindsigt i forløbet op til købet af bygningerne. Preben Bang Henriksen vil helt konkret vide, hvilke alternative placeringsmuligheder, Kriminalforsorgen har kigget på:

- Jeg tror slet ikke, at de har rettet henvendelse til ejendomsmæglere og ejere af tilsvarende ejendomme i Nordjylland. Og hvis dét kan dokumenteres, så håber jeg, at justitisminster Morten Bødskov kan tales til fornuft og udskyder beslutningen, forklarer Preben Bang Henriksen.

Både Aalborgs borgmester Henning G. Jensen og Kriminalforsorgen har meldt ud, at det kun er Pitsvej i Hammer Bakker, der er interessant til et udslusningsfængsel i Nordjylland. Også selv om Morsøs borgmester har vist interesse for at få fængslet til Nykøbing Mors.

TV2/Nord har været i telefonisk kontakt med borgmester Henning G. Jensen. Han ønsker ikke at deltage i et tv-interview, men siger:

- Jeg har ingen bemærkninger til, at Preben Bang Henriksen nu har indkaldt ministeren i samråd. Byrådet har besluttet, at vi sælger bygningerne til et udslusningsfængslet, og det er det, vi arbejder ud fra nu, fortæller Henning G. Jensen.

Kriminalforsorgen overtager efter planen bygningerne i august.

Forsiden lige nu