Foto: Jyske Bank

Jyske Bank fyrer og nedlægger afdelinger

 Jyske Bank vil inden udgangen af 2012 sige farvel til 250 medarbejdere på landsplan. 150 ansatte fyres med det samme. Samtidig lægges flere afdelinger i Nordjylland sammen.

Jyske Bank skal afskedige omkring 250 medarbejdere inden udgangen af 2012. Heraf må 150 medarbejdere forlade banken med øjeblikkelig virkning, oplyser banken.

- Det er en trist dag, men også en handlingens dag i Jyske Bank, siger ordførende direktør Anders Dam i en meddelelse.

- Det er trist, fordi vi har fundet det nødvendigt at tage afsked med ca. 150 loyale og dygtige medarbejdere, som uforskyldt bliver ramt af tilbageslaget i samfundsøkonomien og vanskeligere rammevilkår for sektoren, tilføjer han.

Jyske Bank lægger seks afdelinger i det midt- og nordjyske område sammen med andre nærtliggende afdelinger inden udgangen af 2011. I Nordjylland betyder det, at Jyske Banks afdelinger i Bindslev og Pandrup skal lægges sammen med andre afdelinger i nærheden. 

- Vi handler nu, fordi vi ikke kan blive ved med at forsvare stigende omkostninger, når markedet fortsat skrumper og indtægterne flader ud, siger Anders Dam.

Jyske Bank håber, at resten af nedskæringerne kan klares ved naturlig afgang. Der er indført ansættelsesstop i koncernen, og i 2012 er der allerede nu kendte fratrædelser som følge af pensioneringer med videre på omkring 50 medarbejdere.

Ifølge banken er der ført forhandlinger med Finansforbundet om afskedigelserne og indgået aftale om afbødeforanstaltninger for de afskedigede medarbejdere.

Sammenlagt ventes afskedigelserne sammen med flere andre initiativer at reducere Jyske Banks omkostninger med 400 millioner kroner på landsplan i 2013.

Det er i det hele taget hårde tider at være bankansat. Også Nordea varslede for nylig fyringer i Danmark. Storbanken skal af med omkring 2000 stillinger i hele koncernen - heraf skal der siges farvel til 600 ansatte i Danmark.

/ritzau/