LIGE NU:

Kæmpe bøder: Politiet uddeler kæmpebøder til chauffører

De seneste dages politikontrol af udenlandske lastbiler på de nordjyske veje og rastepladser betyder, at staten nu kan se frem til knap 300.000 kroner ekstra i kassen.

Der vanker bøder til udenlandske lastbilchauffører på mellem 280.000 og 300.000 kroner, efter de er blevet standset af Nordjyllands Politi.

Det er Nordjyllands Politis enhed, Tungvognscenter Nord, der de seneste dage har været på kontrol flere steder i Nordjylland, det er sket som en del af den faste kontrol med de udenlandske lastbiler, der kører på de nordjyske veje.

Bøderne er givet, fordi chaufførerne ikke har betalt den såkaldte vejbenyttelsesafgift, som er lovpligtigt for udenlandske chauffører her i landet. Dertil kommer nogle bøder for overtrædelse af køre-hviletidsbestemmelserne.

Særligt en af de 44 lastbilchaufførere, der blev standset, skiller sig ud, idet han nu står til at skylde hele 100.000 kroner i bøder og afgifter for at have benyttet sig af de nordjyske veje og rastepladser. 

Lastbilen blev standset og kontrolleret ved rastepladsen ved Dall, og der står den stadig. For bilen er en af de seks biler, som Nordjyllands Politi har forhindret i at køre  videre og er blevet påmonteret hjullås. 

- Det drejer sig om en bil fra Tjekkiet, og chaufføren er på ingen måde ubekendt med vejbenyttelsesafgiften, for ud over det, vi i går giver ham bøde for, så han har bøder fra tidligere forhold. Det drejer sig om bøder for 60.000 kroner, og oveni fik han i går en bøde på 40.000 kroner, fortæller Claus Piil fra Tungvognscenter Nord under Nordjyllands Politi.

Chaufføren var dog ikke i stand til at betale bøderne på stedet, hvorfor politiet valgte at hjullåse bilen, indtil det skyldige beløb er betalt.

Kontroller fortsætter

I alt blev der standset - og skrevet sager for - 40 udenlandske lastbiler i den sydlige del af Nordjylland, mens Tungvognscenter Nord i ti tilfælde noterede sig, at noget var galt med lastbiler i områderne Hirtshals, Frederikshavn og Sæby. Dog var bødeprovenuet i disse sager ikke i den billige ende, idet man her har udskrevet bøder for i alt 180.000 kroner.

- Det er, hvad vi kan forvente, siger lederen af Tungvognscenter Nord, Claus Kjær-Pedersen og fortsætter:

- Der er mange, der tror, at politiet i disse coronatider ikke er stede som vanligt, men det er vi. Der er ikke skruet ned for kontrollerne, men det er klart, at vi naturligvis også tager de forholdsregler, der skal tages - både af hensyn til os selv og af hensyn til de chauffører, vi standser. Så kontrollen tager bare længere tid, men vores arbejde er det samme - corona eller ej.

I forbindelse med kontrollen i påskedagene blev der desuden skrevet flere bøder for hastighedsovertrædelser på motorvejen. Det var dog ikke lastbilchaufførerne, der stod for det, derimod private personbiler, der formentlig blev fristet til at trykke alt for hårdt på speederen på grund af, at der i påsken har været god plads på de nordjyske motorveje.

 

 
Brøndby-Aab

AaB lider nederlag til Brøndby

Rasmus Rasmussen Spartathlon

Rasmus har løbet 246 kilometer i Grækenland: - Det var lidt uvirkeligt, om det virkelig kan passe

Kunsten Aalborg

550.000 kroner forsvundet fra værk: Kunsten-direktør overrasket over medierne

ENG4_8164.MXF.00_39_33_07.Still001

play Efter to år med corona: Efterskolelivet hitter

Brøndby-Aab

AaB lider nederlag til Brøndby

Rasmus Rasmussen Spartathlon

Rasmus har løbet 246 kilometer i Grækenland: - Det var lidt uvirkeligt, om det virkelig kan passe

Til forsiden

Til forsiden