Foto: Henning Larsen

Foto: Wikimedia Commons

1 af 2

Kæmpe borerig bliver til søs

Den monstrøse Maersk Guardian måtte udskyde ankomsten til Frederikshavn på grund af vejret. Et nyt forsøg på at få riggen til kaj bliver gjort søndag.

Den er faktisk ikke mindre end enorm. Hele 157 meter stikker den over havets overfalde, og den kan ses helt fra Skagen, når den finder sin nye plads i midten af Frederikshavn Havn i morgen.

Planen var ellers, at Maersk Guardian skulle bugseres til kaj i dag med hjælp af tre slæbebåde, men vinden drillede, og derfor er riggen gået til køjs syd for Hirsholmene, og i stedet giver man bugseringen et forsøg over middag, hvis vinden har lagt sig, oplyser havnevagten.

Riggen er næsten lige så stor som en fodboldbane og fylder i grundplan 90x45 meter, og der skal ikke mindre end tre slæbebåde til for at slæbe den på plads i havnebassinet mellem Siloen og havnekontoret.

Her er det meningen, at den skal ligge, indtil der er truffet en beslutning om dens fremtid.

Frederikshavn Havn oplyser, at Tværkajen og Mellemkajen afspærres af sikkerhedsmæssige årsager, mens riggen ankommer og fortøjes. Har du lyst til at følge ankomsten, er du meget velkommen til at stå på Oliepieren (ved havnekontoret), skriver Kanal Frederikshavn.