Eghjorten er Europas største bille. Hannen har et par store kraftige kindbakker, der minder om et hjortegevir. Hannen bliver op til 9 cm lang, hunnen 5 cm. Foto: Jens Ole Andersen (Naturstyrelsen)

Kæmpebille på vej i Rold Skov

En bille, der har været uddød i Danmark, siden 70'erne, skal nu sættes ud i Rold Skov. Flere hundrede svenske laver indtager skoven til foråret.

Eghjorten er en fem til ti centimeter lang bille som har været uddød i Danmark siden 70'erne, og nu vil Naturstyrelsen til foråret sætte mellem 250 til 350 larver ud i Skindbjerglund ved Rold Skov. Det fortæller DR Nordjylland.

Det er første gang, at myndighederne forsøger at sætte Eghjorten ud i den danske natur. Meningen er, at naturen på den måde vil få en art tilbage, der er forsvundet.

Billen trives bedst i skove, hvor der ligger træstammer, stubbe og store grene og derfor har Naturstyrelsen netop valgt Skindbjerglund ved Rold, fortæller Biolog Hans Erik Svart fra Natyrstyrelsen

- Når vi skal have Eghjorten tilbage til dansk natur, så skal vi være sikre på den kan overleve. Vi skal ikke tage et dyr tilbage og sige, at det måske kan overleve nogle år, siger han.

Ud over Rold Skov, er det også meningen, at larver og voksne biller skal sættes fri i Dyrehaven ved Købehavn og i Gribskov i Nordsjælland.