Foto: Thomas Gaardsmand

Kæmpegæld: Nordea kræver Logstor solgt

Nordea har 700 millioner til gode af Logstor, hvorfor banken nu vil have ejeren til at sælge rørvirksomheden.

Flere år med dårlige resultater har ramt rørvirksomheden Logstor og det gør nu, at Nordea tvinger ejeren til at sælge. Det skriver Børsen.

Ifølge Børsen har Nordea tvunget ejeren, den britiske kapitalfond Montagu, til at lede efter nye ejere, da Logstor ikke lever op til sin lejeaftale, som er grundlagt af en gæld på 700 millioner kroner til banken.

- Finanskrisen har ramt os. Men vi står i samme udfodring som alle andre virksomheder for tiden, siger kommunikationsdirektør Kurt Weis til TV2/Nord.

Siden Montagu opkøbte Logstor i 2006 er flere ledere blevet fyret. Og for bare ét år siden røg daværende adm. direktør Preben Tolstrup. Ifølge Børsens kilder har Montagu stort set fået nok og vil ikke skyde flere penge i virksomheden, hvorfor Nordea ikke kan få deres renter.

- Vi er blevet solgt til udlændinge før, men vi vil først sige noget konkret, når der er noget konkret at sige, siger Kurt Weis.

Logstor har årligt en omsætning på cirka 2 milliarder kroner. I 2010 endte årsregnskabet i nul, men årsregnskabet for 2011 viser et underskud på 590 millioner kroner. Og ifølge Børsen ser regnskabet for 2012 heller ikke videre imponerende ud.