LIGE NU:

Kærkommen-ansatte mødes i eftermiddag

35 medlemmer i FOA Vendsyssel bliver ramt af Kærkommens betalingsstandsningen.

Formanden fra FOA Vendsyssel, Birger Thomsen, fortæller, at 35 FOA-medlemmer berøres af Kærkommens betalingsstandsning. De indkaldes alle til et møde i eftermiddag, hvor FOA tager en snak med dem og arbejder på at finde ud af, hvad der kan gøres for medlemmerne, og hvad man gør med lønforholdene, hvis medlemmerne skal arbejde under Kærkommens betalingsstandsningen.

- Det er den risiko, man tager, når man vælger et privat plejefirma. Det er ikke første gang, at et privat plejefirma går konkurs, siger Birger Thomsen.

I Aalborg Kommune berører Kærkommens betalingsstandsning et lignende antal medarbejdere, og sektorchef for SOSU-området i FOA Aalborg Jens Jensen fortæller at de vil blive orienteret nærmere.

- Lige nu skal de egentlig bare arbejde videre. Der er tale om en betalingsstandsning og så kan tingene i princippet godt ændre sig til det bedre, siger han.

- I eftermiddag skal jeg til møde med Aalborg Kommune og blive klogere på hvad der skal ske fremad, og så vil medlemmerne blive orienteret, siger han.

Kærkommen har kontrakt på hjemmehjælp i Hjørring, Brønderslev og Aalborg, og afviklingen af firmaet betyder, at den kommunale hjemmepleje i en overgangsperiode vil servicere de godt 1500 borgere, som Kærkommen har serviceret.