LIGE NU:

Kaffen blev bitter: Spar Nord-direktør fratræder

Bankdirektør Bent Jensen udtræder af Spar Nords direktion på grund af samarbejdsvanskeligheder.

Under de indledende øvelser i forbindelse med fusionen mellem Sparbank og Spar Nord i 2012 var det den tidligere administrerende direktør i Spar Bank Bent Jensen, der inviterede Spar Nord-direktør Lasse Nyby "på kaffe".

- Det var Bent, der inviterede til kaffe, sagde Lasse Nyby dengang på et pressemøde, efter nyheden om at de to banker planlagde en fusion

Men nu ser kaffen ud til at have mistet sin gode smag. Onsdag oplyser Spar Nord Bank således i en meddelelse til fondsbørsen, at bankdirektør Bent Jensen efter aftale med bankens bestyrelse fratræder sin stilling i Spar Nords direktion.

- Bestyrelsen har erfaret, at samarbejdet i bankens direktion ikke fungerer optimalt, og at alle parter har vurderet, at den bedste løsning var den aftalte fratrædelse, skriver Spar Nord i en meddelelse til fondsbørsen.

Sparbank havde forud for drøftelserne om fusion overvejet forskellige strategiske muligheder. Men pilen endte altså med at pege på Spar Nord. Men nu er det slut for Sparbanks tidligere direktør i den fusionerede bank.

- Bestyrelsen anerkender Bent Jensens indsats og bidrag til Spar Nords udvikling i hans tid i direktionen, oplyser Spar Nord.

Bankens direktion vil nu bestå af tre medlemmer.