Kampen om udslusnings-fængsel fortsætter

Den nu lukkede institution på Pitsvej i Hammer Bakker. Foto: Per Frank Paulsen

Beboerne ved Hammer Bakker nægter at give op i kampen om at undgå placering af udslusningsfængsel.

Debatten om udslusningsfængsel i Hammer Bakker fortsætter. Siden det kom frem, at Aalborg Kommune i samarbejde med Kriminalforsorgen ønskede at placere et udslusningsfængsel på Pitsvej i Hammer Bakker i Vodskov, har en gruppe af byens indbyggere kæmpet en hård kamp for ikke at få institutionen til byen.

Senest har Hans Jørgen Dalum klaget til Ombudsmanden i håb om, at han ville gå ind i sagen og vurdere, om Aalborg Kommune kunne kritiseres for ikke at have undersøgt alternative placeringsmuligheder ordentligt.

Men Ombudsmanden har afvist klagen, da han ikke mener, Aalborg Kommune kan kritiseres for deres behandling af sagen.

Det får dog ikke Hans Jørgen Dalum til at opgive kampen om det, Kriminalforsorgen kalder en udslusningspension, men som gruppen af indbyggere kalder et fængsel.

- Jeg har talt med flere ejendomsmæglere, der kunne bekræfte, at der i Aalborg Kommune var flere muligheder, men ingen er blevet spurgt. Det kan derfor ikke være rimeligt, at Ombudsmanden ikke vil undersøge Aalborg Kommunes sagsbehandling med begrundelsen i, at der ikke "er grundlag for at foretage sig mere i sagen," siger Hans Jørgen Dalum.

Han har derfor sendt en forespørgsel til Ombudsmanden og opfordrer til at genoverveje sin afvisning af klagen.

Forsiden lige nu