03:08

Foto: Thomas Gaardsmand

1 af 2

Kan du komme til lægen i dag?

De danske læger holder i dag stormøde i Odense, og de nordjyske kommuner kører derfor på nødberedskab i dag. Få overblikket.

Mellem 8000 og 9000 danske læger mødes i dag i Odense for at diskutere lægekonflikten mellem regionerne og lægerne. Det efterlader klinikkerne rundt i landet nærmest tomme, og de knap 38.000 borgere i Vesthimmerlands Kommune serviceres for eksempel kun af to læger.

- Vi har oprettet et beredskab, som er lavet på kommunalt niveau. Det vil sige, det er vores lokale og kommunale PLO, som har sikret det her beredskab, siger formanden for de Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Henrik Dibbern til Ritzau. Beredskabet har nogenlunde samme dimensioner som lægevagtordningen.

Henrik Dibbern siger til Ritzau, at man bør vente med tidsbestillinger og receptfornyelser til i morgen, og således kun bruge beredskabet til akutlægehjælp.

Direktør for Sundhed i Region Nordjylland Jens Winther Jensen siger til TV2/Nord, at der ikke er indsat ekstra bemanding på de nordjyske sygehuse.