02:26

Karoline Jepsen har indspillet en cd med sange på Han Herred mål, selv om hun faktisk ikke kan dialekten. Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Kan ikke dialekten - men synger på den alligevel

Forestil dig at synge en sang på at sprog du slet ikke kan. Og forestil dig så at det bliver udgivet på en cd til så alle kan høre det. Det har en pige fra Han Herred gjort.

17-årige Karoline Jepsen øver i de her musical på Bjerget Efterskole. Her synger hun på rigsdansk. Da hun for et par år siden blev spurgt om hun ville indspille en cd blev hun mere end almindeligt nervøs.

- Jeg tænkte at det var virkeligt vildt. Jeg talte med mine forældre om det, og så blev vi enige om at jeg skulle gøre det, husker Karoline Jepsen.

Cd'en "10 Han Herred Sange" skulle nemlig indspilles på Han Herred Mål. Karoline er fra egnen, men hun taler ikke dialekten. Alligevel lærte hun at synge sangene.

- Det var virkeligt svært. Det var også sværere end jeg havde troet, siger Karoline.

Det er foreningen Han Herred Mål der har udgivet cd'en. Foreningens formand taler heller ikke dialekten. Han er oprindeligt fra Sønderjylland.

- Jeg havde selvfølgelig foretrukket at Karoline kunne dialekten rigtigt, men når det nu ikke kunne være på anden vis, så er det blevet det bedst mulige.

Det er længe siden Karoline sidst har hørt sig selv synge på Han Herred Mål. Dialekten blev lagt tilbage på hylden da cd'en var færdig.

- Jeg har jo egentligt glemt dialekten igen, men når jeg nu sidder her og hører cd'en igen, så kan jeg godt synge lidt med, siger Karoline Jepsen.