LIGE NU:

Kandidateksamen blev afbrudt: Censoren var fuld

Fredag måtte man aflyse en kandidateksamen i turisme på Aalborg Universitet, da censoren var for beruset.

En kvindelig studerende var fredag over middag oppe til sin kandidateksamen i turisme på Aalborg Universitet, men eksamen måtte afbrydes, fordi censoren var fuld. Det fortæller prodekan Henrik Halkier, som er ansvarlig for uddannelsen på det Humanistiske Fakultet.

- Jeg kan bekræfte at episoden involverer alkohol. Det er selvfølgelig totalt uacceptabelt, at sådan noget sker, siger Henrik Halkier.

Den berusede censor havde haft andre eksaminer fredag formiddag, hvor der ikke havde været nogle problemer. Henrik Halkier vil ikke afvise, at frokostpausen kan have spillet en rolle, men fortæller at universitetet ikke havde serveret alkohol for censoren.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende i mine 25 år på universitetet, og jeg har aldrig før oplevet en påvirket censor, siger prodekan Henrik Halkier.

Aalborg Universitet har haft et fint samarbejde med censoren indtil episoden i fredags. Den studerende blev efter den afbrudte eksamen tilbudt en ny eksamen, som hun har klaret i dag mandag. Denne gang dog med en anden censor. Hendes eksamen gik fint og hun bestod.