03:56

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Kaos giver travlhed på Mødrehjælpen

Kriseramte forældre søger hjælp andre steder, når Statsforvaltningen svigter.

Julie Jørgensen fra Vester Hassing er en af de mange forældre, der er havnet i en lang kø til Statsforvaltningen. Hun mener ikke, hun har fået den hjælp, hun har krav på i sin sag om forældremyndighed. Tilfældigt faldt hun over den frivillige humanitære organisation Mødrehjælpen. Hun kom igennem første gang, hun ringede.

- Her var der endelig en, der hørte, hvad jeg sagde og som kunne hjælpe mig med at forstå min sag og komme videre. Gennem to telefonsamtaler med en rådgiver har jeg fået mere hjælp, end Statsforvaltningen har givet mig i flere år, siger Julie Jørgensen.

Mødrehjælpen har ingen rådgivning i Nordjylland, så Julie ringede til Århusafdelingen. Her fortæller rådgivningschef Ulla Krogager, at problemerne i Statsforvaltningen har givet et øget pres på Mødrehjælpens i øvrigt gratis juridiske rådgivning om skilsmisse- og samværssager.

- Jeg har ikke noget tal for det, men mange af dem, der ringer, fortæller jo om deres problemer med Statsforvaltningen. Det er forældre i krise, og de mangler et sted at gå hen med deres frustrationer, siger Ulla Krogager til TV2/Nord.