Karen Jespersen: Sagen er grotesk

Velfærdsminister Karen Jespersen (V) kræver redegørelse fra Aalborg Kommune efter dom over forældrepar fra Storvorde.

- Sagen er grotesk.

Sådan lyder den umiddelbare kommentar fra velfærdsminister Karen Jespersen (V) efter dommen over en 13-årig piges mor og stedfar i Storvorde ved Aalborg. Moderen og stedfaren fik torsdag fem måneders fængsel for at have mishandlet pigen.

Karen Jespersen tilføjer, at Ankestyrelsen nu - på hendes foranledning - ser på sagen med henblik på, om den yngste bror også skal fjernes fra hjemmet.

- Desuden har jeg bedt Aalborg Kommune udarbejde en redegørelse for sagen. Denne ulykkelige sag understreger behovet for det arbejde, vi har indledt med Barnets Reform, hvor vi også ser på en tidligere indsats og en bedre styring af anbringelsessagerne, lyder det fra ministeren, der ligeledes henviser til, at Ankestyrelsen netop har fået udvidet sine beføjelser:

- Og så lad mig tilføje, at alle - det gælder naboer, kammeraters forældre, skolelærere og pædagoger - kan henvende sig til Ankestyrelsen, hvis de oplever, at en kommune ikke reagerer på deres henvendelse. Ankestyrelsen iværksætter i foråret en kampagne med henblik på, at flere bliver opmærksomme på Ankestyrelsens mulighed for at gå ind i sagerne.

/ritzau/

Forsiden lige nu