LIGE NU:

Karen Jespersen sat på prøve

Aalborg Kommune vil have Karen Jespersen til at slå i bordet overfor sine regeringskolleger og skaffe flere penge til anbringelse af børn.

Aalborg Kommune kan se frem til at bruge 50 millioner kroner for meget på anbringelse af børn og unge i 2007 og 2008.

- Det store fokus gør at vi får mange flere underretninger end hidtil, endda nogen som vi skal gøre noget ved og det koster flere penge en budgetteret, siger Mai-britt Iversen, (Soc.dem), Rådmand, Familie- og beskæftigelse, Aalborg Kommune til TV2/NORD.

Derfor vil kommunen nu bede Velfærdsminister Karen Jespersen om at flytte udgifterne til anbringelse af børn væk fra servicerammen, så kommunerne ikke bliver ramt af statens strafafgift, hvis de bruger flere penge på anbringelser af børn.

- Som det er i dag, skal vi spare på de ældre og skolerne for ikke at blive ramt af strafafgift, når vi egentlig gør som ministeren ønsker og anbringer flere børn. Det er ikke rimeligt, siger Mai-britt Iversen.

Mai-britt Iversen mener ikke at velfærdsministerens mange gode intentioner i barnets reform vil lykkedes, hvis ikke ministeren også kan skaffe flere penge.

- Hvis ikke hun kan gennemtrumfe det her, kan vi jo ikke længere regne med at det hun siger bliver til virkelighed. Vi kan i hvert fald ikke løfte økonomien alene. Det vil også vise, at hun har ikke har noget at skulle have sagt i Regeringen, siger Mai-britt Iversen.