Foto: Michael Andersen (Arkiv)

Karneval med overskud

Årets udgave af Aalborg Karnevel kommer ud med overskud.

Det positive resultat er realiseret på baggrund af væsentligt reducerede omkostninger samt øget omsætning hvilket skaber et grundlag for, at afvikle fremtidige karneval. Andelen af sponsorater blev også øget betydeligt og derfor er der næsten fremgang på alle områder.

- Vi er utroligt glade for, at det lykkedes os at få vendt økonomien til det positive. Det skaber et langt bedre grundlag for, at indgå en udviklingsorienteret dialog med såvel Aalborg Kommune samt et bredt udvalg af forskellige erhverv i Aalborg om hvordan vi i fællesskab kan udnytte det potentiale som karnevallet rummer, siger talsmand for karneval Reimer Ivang.

Men Karneval 2014 er stadig afhængig af sponsorer og anden opbakning for at sikre fremtiden. Egenkapitalen i foreningen er stadig lille, og arrangementet var i år heldige med vejret, samtidig var de mange solgte loyalitetsarmbånd med til at redde karneval.

Den totale omsætning lander på ca. 5.5 mio. Indtægter fra sponsorater blev næsten femdoblet fra ca. 50.000 til næsten 230.000 kroner.