Karnevalet var en succes

Årets karneval var en succes. Deltagerantallet var højt, stemningen var god og politiet havde en forholdsvis rolig dag.

Det er med glæde, at arrangørerne og politiet kan se tilbage på årets karneval. Omkring 60.000 mennesker deltog i festlighederne, men politiet havde et mere roligt karneval end normalt.

- Årets karneval skal have karakteren otte en halv ud af ti. Det var rigtig godt, men der er selvfølgelig altid noget, vi kan lære af, så det må blive otte en halv eller ni ud af ti, siger Reimer Ivang, talsmand for Aalborg Karneval, dagen derpå.

Vejret var med arrangørerne i år. Det lokkede mange karnevalister ud i Aalborgs gader, hvor de skabte en god stemning. Normalt betyder karnevalet travlhed for politiet. Sådan var det også i år, men ikke i lige så udpræget grad som tidligere.

- Jeg synes, at det har været et godt karneval. Politiet har kunnet overskue de ting, der er sket, og vi har kunnet løse de opgaver, vi er blevet stillet over for, siger Karsten Højrup Kristensen, vagtchef ved Nordjyllands Politi.

Det blev til syv anholdelser og en række bøder til tissetrængende karnevalister, men politiet betegner karnevalet som roligt, når man tager i betragtning, hvor store mængder alkohol, der er blevet indtaget af de mange udklædte mennesker.

Årets karneval var noget bedre besøgt end sidste års karneval, og det glæder arrangørerne.

- Det betyder, at vi har en klar forventning om, at økonomien i karnevalet er bedre i år end sidste år, siger Reimer Ivang.

Der er blandt andet blevet solgt en del karnevalsarmbånd i år, og mange af karnevalsgæsterne har købt den særlige karnevalsøl, som er blevet lanceret i år. Det positive indtryk kaster derfor en garanti til gæsterne af sig.

- Det er slået fast med syvtommersøm, at der bliver karneval næste år, og der bliver også karneval i en hel uge næste år, siger Reimer Ivang.