Karolinelund reddet af byrådet

Forlystelsesparken Karolinelund i Aalborg blev her til aften reddet på målstregen af Aalborg Kommune. Byrådet bevilgede 3,3 millioner kroner - til den lukningstruede forlystelsespark. Parken giver underskud og kritikerne kalder den "et økonomisk bundløst

Forlystelsesparken Karolinelund i Aalborg blev her til aften reddet på målstregen af Aalborg Kommune.
Byrådet bevilgede 3,3 millioner kroner til den lukningstruede forlystelsespark. Parken giver underskud og kritikerne kalder den "et økonomisk bundløst hul".

De 3,3 millioner kroner skal primært bruges på at renovere parkens værksted og på sikring af Frit Fald Tårnet. Uden ekstrabevillingen kan man ikke åbne til næste sæson har parkens bestyrelse meldt ud. Der er fri entre i Karolinelund, og i sæsonen 2008 havde parken 300.000 gæster, men det er altså stadig en underskudsforretning. Den økonomiske redningskrans splittede byrådet i to. SF, Venstre og de Konservative stemte imod.

- Det er svært at se noget positivt i den her beslutning. Nu har vi for alvor lukket op for skruen uden ende. Det bliver ikke sidste gang Karolinelund vil bede om flere penge, siger den Vibeke Gamst (Kons.). Hun understreger at Karolinelund endnu ikke har fremlagt en plan for, hvad man vil med parken i fremtiden.

Karolinelund er Danmarks 19. mest besøgte attraktion.

- Vi skal ikke gå på kompromis med sikkerheden i Karolinelund, derfor stemte Socialdemokraterne for, siger borgmester Henning G. Jensen (Soc.dem). Han vil ikke udelukke at byrådet også i fremtiden, kan blive nødsaget til at redde Karolinelund med økonomisk tilskud, selvom det er meningen at Parken skal kunne hvile i sig selv.

Formanden for Karolinelund, Elin Møller (Soc.dem.) fortæller om sagen i TV2/Nord klokken 19.30.