Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Karsten Lauritzen ny formand for Venstres folketingsgruppe

Karsten Lauritzen er tirsdag blevet valgt til formand for Venstres folketingsgruppe. Hans nordjyske partikollega Preben Bang Henriksen bliver næstformand.

Det bliver nordjyske Karsten Lauritzen, der overtager den fremtrædende post som gruppeformand i Venstre, efter at partiets formand Jakob Ellemann-Jensen i torsdags gav afkald på posten.

Karsten Lauritzen har været næstformand for Venstres folketingsgruppe siden sidste efterår, men på et møde tirsdag pegede partiets folketingsmedlemmer altså på nordjyden som Jakob Ellemann-Jensens afløser på gruppeformandsposten.

- Det er et enormt privilegium at blive valgt til gruppeformand for det parti, jeg har været så heldig at repræsentere igennem de sidste mange år – som folketingsmedlem og minister. Jeg er enormt beæret over, at Venstres folketingsgruppe har vist mig den store tillid. Jeg glæder mig meget til at påbegynde arbejdet som gruppeformand – en rolle, som jeg vil gå til med nordjysk ydmyghed, siger Karsten Lauritzen i en pressemeddelelse.

Kollega offentliggjorde nyheden

Det var det nordjyske folketingsmedlem Marie Bjerre, der først offentliggjorde nyheden på Twitter, hvor hun lykønsker Karsten Lauritzen med posten som gruppeformand.

36-årige Karsten Lauritzen er født i Løgstør. Han blev valgt til Folketinget første gang i 2007 og har siden haft forskellige ordførerskaber i Venstre. Fra 2015 til 2019 var Karsten Lauritzen skatteminister, og på nuværende tidspunkt er han ud over at være partiets nye gruppeformand også forsvarsordfører.

Preben Bang Henriksen bliver gruppenæstformand

Karsten Lauritzens hidtidige post som næstformand for Venstres folketingsgruppe overtages af en af hans nordjyske folketingskolleger. Venstres folketingsmedlemmer har tirsdag valgt 66-årige Preben Bang Henriksen som ny gruppenæstformand. Det erfarer TV 2.

- I det seneste år har jeg både været formand og gruppeformand for Venstre. Det har været vigtigt efter en turbulent tid. Nu vil jeg fokusere fuldt ud på at være formand. Og jeg synes, at det er godt, at Venstre har valgt stærke afløsere, der er klar til at løfte en stor opgave i folketingsgruppen med Karsten Lauritzen, der har sagt ja til at blive ny gruppeformand, og Preben Bang Henriksen, der er klar til at indtræde som ny gruppenæstformand, siger partiformand Jakob Ellemann-Jensen.

Preben Bang Henriksen blev valgt til Folketinget første gang i 2011, og han er på nuværende tidspunkt også formand for Folketingets retsudvalg.