Kemikalie skal gøre Nibe Festival mere grøn

Det voldsomme regnvejr fredag på Nibe 2012 var hårdt ved græsset på Hestepladsen, som jo rummer vores største scene. Det betød, at det efterfølgende var nødvendigt at reetablere området. Det skriver de i en pressemeddelelse.

Den hårde vinter har dog også sat sit præg. Det betyder, at det græs, som blev sået i efteråret får svært ved at komme sig ordentligt.

Derfor tager festivalen nu nogle uprøvede metoder i brug for at fremme væksten, så græsset kan fremstå grønt og frodigt, når festivalen invaderes af 15.000 tikkende hjerter i dagene 3. - 6. juli.

Under OL i Beijing blev der brugt et kemikalie, som skulle sikre, at græsset i parker var grønt og frodigt. Det er det kemikalie, som festivalen har investeret i.

Der har været en del debat omkring kinesernes måde at påvirke naturen på. Men sammenlignet med de bi- og eftervirkninger, som det kemikalie kineserne før OL brugte til at destruere de store regnområder, som normalt præger landet, så er der ikke samme risiko for, at kemikaliet er miljøet til gene.

Kemikalierne er købt og leveret, men alligevel har vi valgt, at teste kemikalierne i et mindre område på Hestepladsen. Virkningen er så effektiv, at vi allerede inden for de næste 14 dage kan se, om behandlingen er en succes, eller om den dræber i stedet for at fremme.

Vi har selvfølgelig en klar forventning til, at kemikaliebehandlingen virker efter hensigten, som den gjorde i Kina. Men vi har et andet klima her, og derfor er der en risiko for, at kemikalierne får den modsatte effekt.

Sker det, så er der en mindre risiko for, at testområdets areal tørrer ud og visner, og så skal vi selvfølgelig være påpasselige i forhold til risikoen for brand. I så fald vil vi opsætte sprinklere, som kan forhindre branden. Det skal jo være 100 % sikkert at færdes i skoven under de fire fede dage med musik, miljø og mennesker.

Men det er helt sikkert hypotetisk, at behandlingen ikke lever op til forventningerne.

Bliver behandlingen af testområdet en succes, så venter der Hestepladsen en grund behandling, så den fremstår smukkere end nogensinde under sommerens festival.

Forventeligt ingen gene for skovens dyr

Det forventes i øvrigt ikke, at behandlingen bliver til gene for de mange dyr, som færdes i skoven. De kommende dage bør man dog ikke lufte hund i testområdet, som er placeret ved indgangen til scenen Reservatet. Det skyldes ikke mindst at vi siden vi sprøjtede ikke har haft nedbør.