Foto: Presse

Kim Holmgaard klar til 12-timers løb på Zandvoort

I Weekenden skal Kim Holmgaard køre 12-timers løb på Zandvoort.

Weekenden kommer til at byde på en ny udfordring for Kim Holmgaard, når nordjyden stiller til start ved 12-timers løbet på den legendariske Zandvoort-bane.

- Løbet kender jeg godt, for jeg var jo med sidste år, men ellers er alt andet nyt for mig, siger Kim Holmgaard og fortsætter.

- Sidste år kørte jeg en silhuetbil for Marc Cars, og i forbindelse med løbet kom jeg i kontakt med Team Altran, som efterfølgende kontaktede mig. De gav mig et godt tilbud, som jeg simpelthen ikke kunne sige nej til.

Team Altran indsatte to kraftigt modificerede Peugeot 208 GTI ved sidste års 12-timers løb på Zandvoort, og det franske team havde stor succes med dem. De sluttede henholdsvis som nummer et og som nummer tre i deres klasse, ligesom den bedste af de to biler tog en syvendeplads generelt i konkurrencen med Porscher og Mercedeser fra GT3-klassen.

- Jeg husker tydeligt Team Altrans biler fra sidste års løb, for de var virkelig konkurrencedygtige og svære at overhale, siger Kim Holmgaard.

- Det er nogle superbiler, teamet har bygget op til disse langdistanceløb. De har simpelthen taget de bedste komponenter fra Peugeots banebiler og rallybiler og sat dem sammen, for i sådan et 12-timers langdistanceløb gælder det om at have en bil, som er holdbar, og som kan klare sig i lang tid. Den turboladede motor til teamets biler stammer eksempelvis fra den samme Peugeot-model, som sidste år vandt Danmarksmesterskabet i rally.

Kim Holmgaard skal dele sin bil med de to franskmænd Francois Riaux og Philippe Vulin.

- Jeg glæder mig virkelig til weekenden. Jeg har fået et rigtig godt indtryk af teamet, og fra sidste års løb ved jeg, at deres biler er konkurrencedygtige, siger han