Kinesere hos MAN

Et kinesisk vindmølleselskab har lejet sig ind hos MAN Diesel i Frederikshavn. De skal montere en vindmølle-prototype. Foto: MAN

Et kinesisk vindmølleselskab har lejet sig ind hos MAN Diesel & Turbo i Frederikshavn.  

Det kinesiske selskab Envision Energy Denmark skal bygge en ny stor offshore vindmølle. Den skal installeres og testes på havnen i Thyborøn.

Lejemålet er i perioden fra 1. oktober 2011 til 30. juni 2012.

Envision Energy Denmark har valgt Frederikshavn som produktionssted, dels på grund af afskibningsmulighederne fra Frederikshavn Havn og dels på grund af størrelsen på MAN Diesel & Turbos tidligere 758 m2 store montagehal.

Direktør for MAN Diesel & Turbo i Frederikshavn, Poul Knudsgaard, udtaler:

- Vi går ind i dette lejemål, dels fordi vi herved får en lejeindtægt for det udmærkede produktionsareal og dels fordi vi gerne vil være med til at skaffe ny beskæftigelse til byen - om end det er i en begrænset periode.

Projektleder i Envision Energy Denmark Jan Bisgaard siger:

- Frederikshavn er en god placering for os i forhold til produktion og afskibning af denne specifikke offshore vindmølle til Thyborøn, da vejtransport af vores offshore vindmølle vil være kompliceret over land. Derudover er MANs produktionsfaciliteter af en størrelse og med en krankapacitet, der passer til formålet. Vi regner med at skulle bruge i alt ca. 10 kontraktansatte medarbejdere fra lokalområdet i løbet af perioden.

Forsiden lige nu