Foto: Team Danmark

Kinesisk overmagt stopper dansk fjerduo

Christinna Pedersen og Joachim Fischer tabte finalen ved Super Series Premier-turneringen Indonesia Open.

Der blev præsteret seværdigt og flot dansk badmintonspil i finalen ved Super Series Premier-turneringen Indonesia Open. Men det var ikke nok til at snuppe finalesejren.

Den fjerdeseedede danske mixeddouble Christinna Pedersen og Joachim Fischer tabte en meget tæt kamp 22-24, 22-20, 12-21 mod de tredjeseedede kinesere Zhang Nan og Zhao Yunlei.

Første sæt udviklede sig uhyre spændende. Danskerne var bagud 11-17, men lavede et flot comeback og kom foran 18-17 og siden 20-18.

Men ingen af de to danske sætbolde blev udnyttet, og i stedet løftede kineserne deres defensive spil og snuppede sættet 24-22 på deres tredje sætbold.

Andet sæt var næsten lige så jævnbyrdigt, og de to par fulgtes ad ved både 12-12 og 14-14, men til slut trak danskerne sig bedst ud af sættet med en kneben gevinst på 22-20.

Kineserne var generelt mest stabile, mens der var lidt for mange udfald hos danskerne, der ind i mellem blev lidt for ivrige og vilde i det offensive spil.

Mentalt var kineserne ovenpå i tredje sæt, og da det gulklædte par kom foran 17-10 virkede kampen til at være afgjort.

Alligevel blev danskerne ved med at kæmpe, men det blev ikke en gentagelse af første sæt, hvor kineserne smed en stor føring.

Fischer og Pedersen fik vundet et par point mere, men føringen til kineserne var for stor, og de trak sig ud af kampen som vindere efter en kamp, danskerne havde stor ære af. Kineserne vandt tredje sæt 21-12.