LIGE NU:

Kirsten Jacobsen nu konservativ

Lene Espersens udnævnelse til partileder i Det Konservative Folkeparti har givet den tidligere fremskridtskvinde fra Blokhus, Kirsten Jacsen, mod på atter at være med i et parti.

- Nu bliver der i hvert fald støvet af i krogene og de konservative får helt sikkert en anden og skarpere profil, siger Kirsten Jacobsen.

Hun sad i Folketinget for Fremskridspartiet fra 1973-81 og igen fra 1988-99, hvorefter hun brød med partiet og dannede Frihed 2000. Hun forlod tinget i 2001 efter i mange år at have stået som den lille mands forsvarer i en lang række af enkeltsager, hvor Kirsten Jacobsen var kendt for at bide sig fast.

- Nu må det gå op for den almindelige mand, at Det Konservative Folkeparti er andet en Gud, Konge og Fædreland - og gamle hattedamer, siger Kirsten Jacobsen.

Hun afviser, at hun selv vil være aktiv i politik igen. Selv om hun erkender, at hun nok ikke helt kan holde sin mund.

- Med min holdning til demokrati - at det ikke bare er en ret, men også en pligt - har jeg været ked af at være partiløs i så lang tid, siger den 66-årige Kirsten Jacobsen.

Med indmeldelsen føler hun, at ringen er sluttet - hendes politiske karriere begyndte med et medlemsskab af Konservativ Ungdom allerede da hun var 15 år.