Faglige organisationer demonstrerer i forbindelse med KL topmøde i Aalborg. Foto: Bruno Stagsted

Faglige organisationer demonstrerer i forbindelse med KL topmøde i Aalborg. Foto: Bruno Stagsted

1 af 2

KL-politikere mødes af støttedemonstration

Faglige organisationer tager i mod landets kommunalpolitikere, der er på vej til Aalborg til topmøde i KL.

Faglige organisationer benytter topmødet til at vise deres støtte til kommunalpolitikerne og borgmestrene i deres kamp mod regeringen og ikke mindst det omdiskuterede omprioriteringsbiddrag. 

Omkring 200 fra bl.a. HK, FOA og andre fagforbund er tilstede uden for topmødet.

-    Vi vil give til kende over for de lokalpolitikere, der kommer, at vi synes de skal sige fra over for omprioriteringsbidraget, for det er ren og skær besparelse, siger Kristian Gaardsøe, formand for LO Aalborg og fortsætter:

-    Vi plejer jo at skælde ud på lokalpolitikerne, men nu kan vi jo se, at det ikke er dem, der har besluttet omprioriteringsbidraget. Det er regeringen.

- Vi plejer jo at skælde ud på lokalpolitikerne

Kan I ændre noget?

-    Ja, det tror jeg. Jeg synes det ser ud til, at der er en bevægelse i retning af, at mange af de lokale politikere siger fra nu.

Hos kommunalpolitikerne er der glæde over fagbevægelsens opbakning.

-    Jeg bliver glad for at der er en opbakning til den nære, lokale velfærd vi har rundt omkring i kommunerne. Så jeg synes det er en god støtte og opbakning til den kamp vi skal have med regeringen i forhold til omprioriteringsbidraget. Jeg tror det bliver en rigtig hård kamp. Regeringen har jo lagt meget hårdt ud og sagt, at de vil hente alle de her penge ude i kommunerne, siger Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (Soc.dem.).

Kommunalpolitisk Topmøde 2016 bliver afholdt torsdag og fredag i Aalborg Kongres & Kultur Center.