LIGE NU:

Kloakkrig kan ramme patienter

Region Nordjylland truer med at udskyde indkøbet af en ny strålekanon for at få råd til at udføre kloakering ved Aalborg Sygehus.

Aalborg Kommune har pålagt Region Nordjylland at udføre en såkaldt separat kloakering omkring Sygehus Syd, og det har regionen ikke umiddelbart penge til. Derfor overvejer formanden for regionsrådet at udskyde indkøbet af en strålekanon til kræftbehandling. 

- Kommunen har truffet en afgørelse, og jeg synes det er ærgerligt, at det kan komme til at gå ud over kræftpatienter, men vi kan kun bruge pengene en gang, siger regionsrådsformand Ulla Astman (Soc.dem.)  

Det kan betyde at kræftpatienter skal vente længere og køre længere for at få behandling i fremtiden - og det er ikke gode nyheder hos kræftens bekæmpelse.

- Jeg synes overhovedet ikke, man skal bringe patienter i spil i sådan en sammenhæng her. Det handler om, at patienterne skal have den behandling, de skal have, og de skal ikke tages som gidsel i en sag mellem kommune og region, lyder det fra Leif Vestergaard Pedersen, der er direktør i Kræftens Bekæmpelse.   

Fredag er der budgetmøde i regionsrådet, hvor rådets medlemmer bliver sat ind i sagen.