LIGE NU:

Knivoffer taler ud

Anders Christian Johannsen blandede sig tidligt søndag morgen i et skænderi mellem to kærester. Det kostede ham en 15 centimeter lang flænge i halsen.

Han blev søndag morgen snittet i halsen og fik en 15 centimeter lang flænge i halsen. Havde snittet været 2 millimeter dybere, havde det formentligt kostet ham livet.

- Lægerne sagde, at jeg havde været MEGA heldig. Der måtte være nogen, der holder hånden over mig, siger 21-årige Anders Christian Johannsen.

Ved middagstid søndag lavede han et opslag om overfaldet på Facebook, og han havde ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at hans Facebook opslag ville give så meget positiv respons og tusindevis af 'likes' fra folk fra hele verden.

- Jeg ville bare gerne have budskabet ud til bekendte i Aalborg. At det så stikker helt af, det havde jeg ikke regnet med, siger Anders Christian Johannsen.

Opslaget lavede han, for at øge fokus på problemet med knive i nattelivet efter han selv var offer for knivstikkeri, der nær havde kostede ham livet. For hvad der skulle være en stille og rolig firmafest med et spil pool og en øl endte med alvorlig vold. Han blev straks bragt på sygehuset, hvor han fik 12 sting i halsen.

- Man bliver megasur, men man bliver også indebrændt og skuffet, fordi man skal da tage i byen for at hygge sig, og så synes jeg bare, at det er til grin, at man skal varme sig bag et våben for at kunne begå sig rundt i nattelivet , siger Anders Christian Johannsen.

En 18-årig blev kort efter episoden anholdt, og han var i dag fremstillet i Grundlovsforhør, der blev holdt for lukkede døre. Han nægter sig skyldig og er varetægtsfængslet frem til 30. april.

- Nu skal sagen jo så efterforskes videre, og når den er det, så skal der tages stilling til om der skal rejses tiltale og hvilken tiltale, der skal rejses, siger anklager Karina Skou fra Nordjyllands Politi