Købte to ens Joker-kuponer

Foto: Privatfoto

En nordjysk Lotto-spiller opdagede tilfældigt hvad der skulle vise sig at være en fejl i Danske Spils systemer.

Med tre ugers mellemrum købte Keld Jensen fra Hirtshals to Lotto-kuponer med Joker. Da han skulle tjekke kuponerne, var der pludselig noget, der virkede underligt. Alle 14 Joker-tal var ens på de to kuponer.

- Jeg tænkte bare. Der er noget galt, siger Keld Jensen, der ikke troede på at tilfældet stod bag de ens kuponer.

- Det tal findes jo nærmest ikke, siger Keld Jensen med henvisning til den utrolig minimale sandsynlighed der er for at få to ens kuponer.

Og han skulle få ret. Keld Jensen har også vist sine kuponer til Ekstra Bladet, der viste dem videre til Danske Spil. Her satte man en undersøgelse i gang, og onsdag aften rettede de en fejl i den tilfældighedsgenerator, der udvælger tallene.

 

"Selve trækningen af det syvcifrede Jokervindertal har ikke været påvirket. Men den fundne fejl kan have haft indflydelse på, hvor mange der skal dele en præmiepulje. Sandsynligheden for at vinde på det syvcifrede tal er den samme, men hvis der er flere spillere, der deltager med de samme kombinationer af tal, vil det selv sagt gøre den enkelte spillers præmie relativt mindre," skriver Danske Spil i en pressemeddelelse.

De skal nu undersøge i hvilket omfang spillere har været berørt ligesom fejlen er blevet indberettet til Spillemyndigheden, der er Danske Spils tilsynsmyndighed.

Forsiden lige nu