Kokke som fødevareforskere

Kokke skal ikke bare arbejde på restauranter og i tv-køkkener. De skal være fødevare-forskere, der hjælper industrien med at udvikle nye produkter. Det er visionen bag et samarbejde mellem Aalborg Universitet og teknisk skole

Den kendte keramiker Ursula Munck-Petersen er bare en af de mange, der i de seneste dage har inspireret kokkeelever og industrifolk. For mad skal synes og serveres på smukt service.

- Fremtidens kokke skal have kompetencer i design, form og farver. Og de skal vide noget om at sætte former og farver sammen, siger lektor i Arkitektur og Design ved Aalborg Universitet, Annamarie Fisker.

I fremtiden skal fødevarer altså designes og tilberedes efter nyeste viden. Derfor skal kokke lære andet end at følge en opskrift.

Videnskab ind i kokkefaget.

- Man kan lave en lettere opgradering af kokkefaget ved at lave en form for overbygning, så man kan blande det teoretiske og faglige, siger kok Kasper Nielsen, der om få dage tiltræder hos Svinkløb Badehotel.

- Tag for eksempel mejeribranchen, der hele tiden udvikler en ny type yoghurt eller mælk, hvor der ligger lang forskning bag. Og der vil man gerne have en kloning af madhåndværkere og nogle mere videnskabelige, som kan levere de ting, siger Annamarie Fisker.