Foto: tv2nord.dk (Arkiv)

Kølig weekend med byger i vente

Det ustadige vejr fortsætter i weekenden, og det fryser om natten. Til gengæld holder vinden sig i ro.

Selvom danskerne i løbet af ugen har været udsat for vådt forårsvejr med byger flere steder, bliver weekenden desværre ikke meget bedre.
Det fortæller vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Det bedste, jeg kan sige om weekenden, er, at vi næsten ikke får noget vind. Ellers bliver det køligt med byger, men også med lidt sol ind imellem, siger vagtchef Frank Nielsen.

Først på fredagen trækker bygerne ind over landet, og især øst- og nordjyderne vil mærke dryp fra oven. Senere på dagen vil regndråberne især falde over Sjælland.

- Lørdag ser det dog ud til, at vi får mere sol, men i løbet af eftermiddagen kommer bygerne - især i Jylland. Temperaturerne vil ligge på omkring 10 grader, siger Frank Nielsen.

- Men hvis man er heldig at få lidt sol, kan man godt nyde det midt på dagen, da der fortsat ikke er meget vind, tilføjer han.

Til gengæld falder temperaturerne både natten til lørdag og søndag til ned under frysepunktet.

- Hvis man ikke er tæt ved kysterne, er der stor risiko for frost, og det kan gå ud over de sarte planter, siger vagtchefen.

Det ustadige forårsvejr fortsætter søndag, hvor vinden dog frisker op fra vest og nord.

- Der kommer kold luft, så temperaturen falder til mellem fem og otte grader i starten af næste uge. Så weekenden bliver faktisk fredelig, da det bliver lidt mere barsk i næste uge, siger Frank Nielsen.

Hvis det grå og våde vejr fortsætter resten af april, er der langt til den varme april i 2011.

- Sidste år havde vi en rekordvarm april, men det ser ikke godt ud i år indtil videre, siger vagtchefen.

/ritzau/