LIGE NU:

Flextrafik koster Søren 800 kroner om dagen: Minister er i dialog med NT

Nedlukningen af syv nordjyske kommuner betyder, at den kollektive trafik er lukket ned for alle andre end skolebørn og studerende. Det har konsekvenser for folk med kritiske arbejdsfunktioner.

Søren Aagaard Pedersen fra Hjallerup arbejder i en kritisk funktion på Aalborg Universitetshospital. Normalt tager han hver morgen bussen til arbejde, men sådan blev det ikke her til morgen, efter de nye coronaregler er trådt i kraft.

De nye regler betyder, at han ikke må tage med bussen ind til Aalborg. Det må kun skolebørn og studerende. I stedet er han tilbudt at tage en flextur med NT.

FLEXTRAFIK

- Det vil koste mig 400 kroner her fra Hjallerup til Sygehus Syd den ene vej, forklarer han.

- Det giver i omegnen af 17.000 kroner om måneden for at kunne benytte flextur på arbejde.

Regionen: Vi er bydt afhængige af, at vores ansatte kan komme på arbejde 

Regionsrådsformand Ulla Astman (S) er grebet til handling. Hun har kontaktet sundhedsminister Magnus Heunicke (S). Sådan skriver hun i en mail til TV2 Nord: 

- Det er ikke rimeligt, at folk med vitale jobfunktioner kan risikere at skulle betale for at gå på arbejde. Den problematik skal vi lynhurtigt have fundet en løsning på. Jeg har kontaktet sundhedsminister Magnus Heunicke for at få opblødet reglerne, som lige nu betyder, at personer med kritiske funktioner ikke må køre med bus og tog over kommunegrænsen. Busserne kører, men det er kun skoleelever og elever på ungdomsuddannelser, der må køre med ordinær bus over kommunegrænsen. Der er behov for også at give borgere med samfundskritisk jobfunktion adgang til dette tilbud – alternativt må man give mulighed for at indsætte pendlerbusser.

- Hvad angår regionens egne ansatte, så vil vi bestræbe os på at hjælpe dem, der ikke selv har fundet en midlertidig løsning på problemet og kommer i klemme her. Vi er også som arbejdsgiver dybt afhængig af, at vores ansatte i kritiske funktioner kan passe deres arbejde normalt.

 

Bogmester kræver ændring

Brønderslev Kommunes borgmester, Mikael Klitgaard (V) har kontaktet trafikminister Benny Engelbrecht (S) for at få ændret reglerne. 

- Det er vi nødt til at finde en løsning på, for der er folk, der ikke kan komme på job, siger han. 

Og det ser ud til, at ministeren lytter til de nordjyske politikere. På Twitter skriver han, at han i øjeblikket er i dialog med Nordjyllands Trafiksselskab for at finde en løsning på problemet. 

Tvunget til at tage bilen

Da TV2 Nord søndag talte med Mette Henriksen, chef for salg og kunder ved Nordjyllands Trafikselskab, lød det, at der på nuværende tidspunkt ikke kan gøres noget ved den problematik, de dyre flexture skaber.

- Vi har forhold os til den bekendtgørelse, der kommer fra centralt hold, og der står det klart, at de eneste, der må benytte den kollektive trafik på tværs af kommunegrænserne, det er skoleelever og unge på en ungdomsuddannelse eller voksenuddannelse, så det omfatter ikke folk med en kristisk funktion, siger hun.

Det er Søren Aagaard Pedersen mildest talt utilfreds med.

- Sådan som forholdene er nu, er jeg pisket til at tage min egen bil. Jeg synes ikke, det er rimeligt, at folk enten skal benytte en meget dyr flextur eller også benytte egen bil, for at betjene sit job, når man i øvrigt er vant til at tage bussen som i øvrigt kører. De må simpelthen ændre på reglerne, så folk med kritiske funktioner også kan benytte bussen.

 
Vaccination i Aalborg

play Dan fik det første stik blandt udsatte i Aalborg: - Hold ud lidt endnu. Tingene skal nok blive bedre

Boghandler, Klaus Simonsen

play Julegave-bytteræs i marts: - Normalvis er der en stor pukkel

20190918-092032-A_103Mb (1)

Flere nordjyske kommuner åbner for de ældste elever i næste uge

150816 Blå Kors

Blå Kors: - Vi er klar til kunder fra på mandag i vores genbrugsbutikker

Vaccination i Aalborg

play Dan fik det første stik blandt udsatte i Aalborg: - Hold ud lidt endnu. Tingene skal nok blive bedre

Boghandler, Klaus Simonsen

play Julegave-bytteræs i marts: - Normalvis er der en stor pukkel

20190918-092032-A_103Mb (1)

Flere nordjyske kommuner åbner for de ældste elever i næste uge

Til forsiden

Til forsiden