02:59

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

1 af 2

Kollerup betaler tilbage

Folketingets Præsidium har holdt møde her til eftermiddag, og behandlet Simon Kollerups såkaldte boligsag.

Simon Kollerup blev for nogle uger siden stort samtaleemne i medierne for at udnytte reglen om dobbelt husførelse.

Situationen var den at folketingsmedlemmet Simon Kollerup (S), der er valgt i Thisted fik i 2011 stillet en lejlighed til rådighed af Folketinget, og siden da har han årligt fået 30.218 kroner i tilskud til dobbelt husførelse.

Men i virkeligheden bor Kollerup, der er kommunalordfører for Socialdemokraterne med sin kæreste og sine børn i en ejerlejlighed på Christianshavn, og bruger således ikke den lejlighed, han får tilskud for at have.

- Simon Kollerup har frasagt sig sin medlemslejlighed og dertil knyttet tilskud til dobbelt husførelse. På grund af den mulige fortolkningstvivl om reglerne har Simon desuden meddelt mig, at tilskud for dobbelt husførelse for det seneste år vil blive tilbagebetalt til Folketinget. Det betragter jeg og hele Præsidiet som en meget tilfredsstillende afslutning, siger Mogens Lykketoft, der er folketingets formand og formand for Præsidiet.

Simon Kollerup selv beklager forløbet over for sit parti og sine vælgere.

- Jeg har måttet erkende, at min fortolkning af reglerne har kunnet diskuteres, og at min fortolkning derfor har kunnet stille tvivl om min moral.

- Det ønsker jeg ikke, og derfor har jeg i dag indbetalt pengene til Folketinget. Set i bakspejlet, kan jeg godt se, at jeg har båret mig klodset ad, og det beklager jeg naturligvis, siger han.

Simon Kollerup er i den seneste tid blevet genvalgt som folketingskandidat af partiforeningerne i Thisted Nord, i Nykøbing Mors, på Hannæs, Nordmors og Sydmors.