LIGE NU:

- Kom så med ansøgningerne: Fond giver 50 millioner til kystaktiviteter

Man kan søge om penge til badebroer, vandsport, badeklubber og meget andet hos Nordea-fondens kystpulje frem til den 1. juli.

Det er ikke, fordi der ikke er forslag på bordet - om et havsportshus ved Nibe og om stand up paddle-aktiviteter - men Nordjylland er langt fra god nok til at søge om midler til aktiviteter ved kysten.

Så klar er beskeden fra Nordea-fonden, som står klar til at dele i alt 50 millioner kroner ud fra sin store kystpulje.

I første ansøgningsrunde var kun ni af de 101 ansøgninger fra hele landet nemlig fra Nordjylland, og det kan gøres langt bedre nu i anden ansøgningsrunde. 

- Vi har et ønske om, at midlerne til de forskellige kystaktiviteter bliver fordelt jævnt over hele landet og derfor håber vi på, at se flere ansøgninger fra Nordjylland i anden ansøgningsrunde, der har frist 1. juli, siger Tine Wickers, kommunikationschef i Nordea-fonden.

Fonden mødtes i marts på Slettestrand med over 100 af regionens ildsjæle om kystpuljen og kampagnen 'Kysten er klar'.

- Og at dømme efter den dialog, vi havde med de lokale ildsjæle, er der både idéer og engagement til flere ansøgninger, siger Tine Wickers.

Fonden inviterer til dialog ved Naturmødet

Så har man en god idé til en kystaktivitet, der kunne bruge lidt økonomisk støtte til at komme i gang, kan man altså søge om penge indtil den 1. juli hos Nordea-fonden.

Senere i maj, den 25. og 26. for at være helt nøjatig, kan man møde Nordea-fonden ved Naturmødet i Hirtshals. Her kan man sparre med fondens medarbejdere på sin idé på standen, som er åben klokken 12-13 og 16-17 den 25. maj og klokken 11-12 den 26. maj.

Af de ni ansøgninger, der hidtil er kommet fra Nordjylland, involverer tre ansøgninger den relativt nye vandaktivitet stand up paddle. Windsurfing, kajak, dykning og vinterbadning er blandt andre foreslåede vandaktiviteter, ligesom der er forslag om et havsportshus ved Nibe og bedre adgangsforhold til Limfjorden ved Nykøbing Mors.

På landsplan tegner vinterbadning sig for flest ansøgninger, men også bådaktiviteter og vandformidling går igen i mange forslag.

Aktiviteter, der modtager støtte bliver offentliggjort til efteråret.

Nordea-fondens kystpulje: