Kommunalt ansatte frygter fremtiden

Frustrationer og frygt for fremtiden præger hverdagen for ansatte i Frederikshavn Forsyning. I halvandet år har de ikke vidst, om de og deres arbejdsplads er købt eller solgt.

- Det er frustrerende ikke at vide om, man har et arbejde eller ej - og hvilke arbejdsvilkår, der kommer med en ny ejer. Det er da noget, vi snakker en del om, men vi passer vores arbejde og håber det bedste, siger Reinardt Jepsen, der er ansat som elektriker hos Frederikshavn Forsyning.

Den kommunalt ejede forsyningsvirksomhed er sat til salg og skal indbringe Frederikshavn Kommune et tre cifret millionbeløb, når eller hvis virksomheden kommer på private hænder. Midt i hele salgsprocessen står de ansatte - og frygter for deres job og det, at de ikke får noget at vide.
Formanden for Frederikshavn Forsyning, Jens Hedegaard Kristensen (Soc.Dem.), forstår godt de ansattes frustrationer og erkender, at bestyrelsen ikke har været særlig åben omkring hvad der sker.
- Det hænger sammen med, at det er et meget stort salg, og det er vilkårene i situationen, når vi forhandler med potentielle udbydere, siger han.
De ansatte er blevet lovet åbenhed af borgmester Erik Sørensen (Soc.Dem.) - og ligeledes er de blevet lovet en tryghedsaftale for fortsat arbejde.
Formanden for Frederikshavn Forsyning kan godt forstå, at den aftale også kan skabe frustration.
- Det, folk vil have, er jo en tryghed for det job, de har, men det kan vi ikke give. Det, tryghedsaftalen giver, er tryghed om arbejde i tre år, siger Jens Hedegaard Kristensen.
Det er en politisk beslutning når Frederikshavn Kommune nu forsøger at sælge, og i sidste uge kom det frem, at vilkårene for salg er så gunstige, at arbejdsgruppen nu går videre med forhandlingerne.

Imens sidder medarbejderne hos Frederikshavn Forsyning, der står for el og varme, tilbage med uvisheden - og først lige inden jul forventes det, at der kommer en afgørelse og de ansatte får at vide, om de er solgt.