02:05

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Kommune afviser kritik af IMS-undersøgelse

Formand for socialudvalget i Frederikshavn Kommune, Jørgen Tousgaard, afviser, at kommunen har sjusket med undersøgelse af omstridt hjemmeservice-virksomhed.

I TV2/Nord fredag udtrykte både tidligere ansatte og fagforeningen FOA forundring over, at IMS Service er blevet frifundet i en stikprøveundersøgelse af Frederikshavn Kommune. En undersøgelse der blev iværksat da firmaet i efteråret blev beskyldt for lemfældig omgang med medicin og for bevidste brud på overenskomsten.

Men den kritik stiller Frederikshavn Kommune sig uforstående overfor:

- Havde vi fundet noget ved IMS Service, der var graverende, så havde vi også skredet ind overfor det. Men det har vi ikke, siger Jørgen Tousgaard, formand for socialudvalget, til TV2/Nord.

Jørgen Tousgaard mener, at både FOA og de tidligere ansatte fejler i kritikken af kommunen, da udvalget fra starten af har sagt, at det var en stikprøveundersøgelse man lavede af IMS. Efterfølgende vil der komme en undersøgelse, som kommer til bunds i sagen, ligesom hele hjemmeplejesektoren i øvrigt også skal undersøges i kommunen:

- Og så må det vise sig, om der er noget galt ved IMS, eller om der er noget galt ved de private eller de kommunale leverandører, siger han.