LIGE NU:

Kommune ansætter flere pædagoger

Aalborg Kommune ansætter op til 35 ekstra pædagoger i kommunens institutioner. Pædagogerne bliver ansat der, hvor personalet har mange tidskrævende opgaver.

Der er flere pædagoger på vej i Aalborg Kommunes institutioner. Kommunen ansætter mellem 30 og 35 ekstra pædagoger, og de kommer til at arbejde i institutioner, hvor personalet har mange tidskrævende opgaver.

Kommunens familie- og socialudvalg mener, at erfaringerne med de såkaldte sociale normeringer, hvor man giver en ekstra hånd til nogle institutioner, er så gode, at man nu vil udbrede initiativet.

- Gennem de sociale normeringer skaber vi mere lige vilkår for de, der har brug for en ekstra indsats. Det gavner børnene og deres forældre, og samtidig også personalets arbejdsmiljø, lyder det i en pressemeddelelse fra medlemmerne af udvalget.

I Aalborg Kommune har man erfaret, at børnene får bedre muligheder for at udvikle sig og lære, og at de klarer sig bedre i skolen, når der er flere pædagoger til stede i daginstitutionerne.

- Vi ved jo, at højkvalitets-institutioner har en fantastisk, positiv effekt på vores børn. De institutioner løfter børn for livet. Børnene klarer sig bedre i skolen og har gode muligheder på den lange bane, skriver familie- og socialudvalget.