02:39

Thisted Kommune vil nu undersøge ulykken, hvor en seksårig dreng blev forbrændt i en SFO.

1 af 2

Kommune beklager bål-ulykke i SFO

Thisted Kommune kalder SFO-ansat "yderst ubetænksom" og vil nu undersøge den ulykke, hvor en seksårig dreng blev voldsomt forbrændt i ansigtet.

Onsdagens ulykke, hvor en seksårig dreng blev alvorligt forbrændt i en SFO i Thisted, skal nu undersøges nærmere. Det skriver Thisted Kommune i en pressemeddelelse.

Drengen blev ramt af stikflammer fra et bål i SFO'en på Østre Skole i Thisted. Det skete, efter en pædagogisk assistent hældte brændbart væske på det tændte bål, som børnene sad omkring.

I pressemeddelelsen kalder kommunen den ansattes handling "yderst ubetænksom".

Kommunen kritiserer derudover personalets håndtering af ulykken. Der blev ikke ringet 112, og forældrene blev ikke kontaktet, før drengens søster selv ringede efter dem. Det var først, da faren kom, at han med det samme fik sørget for, at drengen blev kørt på sygehuset.

- Førstehjælpen der bliver ydet til drengen efterfølgende, er ikke ifølge gældende retningslinjer, konkluderer Thisted Kommune.

Den seksårige blev fløjet med helikopter til Rigshospitalet, hvor han skal være indlagt i mindst 12 dage, før det kan konkluderes, om han skal opereres.

- Thisted Kommune beklager ovenstående hændelse. Vi er særdeles kede af, at en sådan ubetænksomhed kunne ske. Vi sender vores tanker til både drengen og hans forældre, skriver kommunen.

Ulykken skal nu undersøges nærmere, og samtidig vil Thisted Kommune vurdere sikkerhedsprocedurerne indenfor skoler og dagtilbud.

Der er blevet tilbudt krisepsykolog til personalet, der har overværet hændelsen, og der er taget særlig hånd om de børn, der også var til stede under ulykken.

Læs pressemeddelelsen fra Thisted Kommune her.