00:45

1 af 2

Kommune er bedre til at opkræve penge end Skat

Jammerbugt Kommune var sidste år bedre til at kræve penge ind end Skat.

De lokale opkrævningskontorer i kommunerne er bedre til at kræve penge ind end Skat, som ellers har stået for opgaven siden 2005. Særligt Jammerbugt Kommune er god til at kræve de penge ind, som borgere skylder kommunen.

På landsplan er de kommunale restancer - altså de penge, borgerne skylder kommunen - ifølge Skat steget med 11,5 procent. I Jammerbugt Kommune har stigningen kun været på 6,9 procent.

- Det er et udtryk for, at vi på vores Opkrævningskontor gør et rigtigt godt stykke arbejde lokalt. Vi har en god restanceinddrivelse og en restanceinddrivelse, der foregår på en fornuftig måde i en god dialog med borgerne, som er kommet i den situation, siger borgmester Mogens Gade (Venstre) i en pressemeddelelse.

Borgmesteren er ikke imponeret over det arbejde, Skat har lavet, siden de overtog opkrævningsarbejdet fra kommunerne i 2005.

- Siden opgaven overgik fra kommunerne til Skat i 2005, er gælden bare steget. Et af de centrale argumenter for at samle inddrivelsen i Skat var, at Skats større enheder skulle sikre en mere effektiv inddrivelse til kommunerne, men det er ikke sket, siger Mogens Gade.