Kommune får sen hjælp i sag om vanrøgt

Foto: TV2/Nord

På trods af et løfte fra socialministeren har kommune endnu ikke fået hjælp i sag om vanrøgtede børn.

Ni måneder vil der være gået, før Brønderslev Kommune får den hjælp, som socialminister Benedikte Kiær (K) i sommeren 2010 mente var vigtig i sagen om de vanrøgtede børn fra Serritslev. Det skriver nordjyske.dk

Ministeren var ellers dengang skarp i sin kritik.

- Sagen er meget mangelfuld. Der skal strammes op med dokumentation og fokus på børnene, sagde hun og tilbød derfor kommunerne hjælp fra et læringsteam, så de kunne rette op på sagsbehandlingen.
 
Men det læringsteam er endnu ikke dukket op i Brønderslev. Der er fastsat møde i begyndelsen af marts - ni måneder senere end da ministeren med en rapport fra Ankestyrelsen i hånden kunne konstatere, at sagsbehandlingen var meget mangelfuld.
 
Børne- og kulturdirektør i Brønderslev Kommune, Henning Risager, undrer sig over den sene hjælp.

- I sommer blev vi af ministeren nærmest sat under administration, og så dukker læringsteamet først op ni måneder senere - endda efter, at vi selv har rykket for det. Det kan da godt virke lidt mærkeligt, siger han.
 
Teamet kommer fra Ankestyrelsen, der også udarbejdede rapporten om kommunernes sagsbehandling.
 
Om sin egen sagsbehandling siger ankechef i Ankestyrelsen, Henrik Horster.
 
- Ni måneder er lang tid. Jeg vil tage kontakt til Brønderslev Kommune for at høre, om de måske kan møde os før. Jeg kan godt se, at det er lang tid.
 
- Men vi har også haft travlt med at besøge andre kommuner, forklarer Henrik Horster.

Forsiden lige nu