Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Kommune risikerer milliontab

Aalborg Kommune har stillet garanti for 14 millioner i konkurstruet biogasanlæg.

Vaarst-Fjellerad Biogasanlæg er truet af konkurs, da det, trods flere investeringer siden 1997, ikke er rentabelt. Og Aalborg Kommune har siden 1997 opbygget en garanti for den fortsat voksende gæld i værket. Garantien er i dag oppe på 14,1 millioner kroner. Det skriver Nordjyske Stiftstidende tirsdag.

Værket har i dag en negativ egenkapital på otte millioner kroner, og værket søgte i 2012 kommunen om yderligere garanti for et lån på 10 millioner, der skulle bruges til at modernisere værket. Det blev dog afvist af kommunen.

- Vi sagde klart, at nu kunne det være nok. Som betingelse for øget kommunalt engagement, stillede vi krav om medfinansiering fra ejerkredsens side, men det har de siden givet besked om overhovedet ikke er muligt, siger forsyningsrådmand i Aalborg Kommune Tommy Eggers til Nordjyske Stiftstidende.

Nordjyske skriver, at der ifølge rådmanden har været ført forhandlinger med en aktør om overtagelse af værket, men dette har ikke kunnet lade sig gøre, da det pågældende firma stillede som krav, at kommunen indfriede den garanterede gæld. Men den model har Indenrigsministeriet i en lignende sag fra Hjørring erklæret ulovligt.

Rådmanden vurderer derfor overfor avisen, at værkets konkurs er den mest sandsynlige løsning.

Lars Søgaard, der er bestyrelsesformand for Vaarst-Fjellerad Biogasanlæg siger til Nordjyske, at der fortsat bliver arbejdet på forskellige løsninger.