Seneste nyt:

Kommuner: Hærvejsruten skal op i international særklasse

15 kommuner, der ligger ved Hærvejen, har genoplivet en forening, der med et trecifret millionbeløb i ryggen skal give den historiske vej op gennem Jylland nyt liv og en turistmæssig standard i international klasse.

Den gamle hovedfærdselsåre Hærvejen, som gennem hundreder og tusinder af år har bragt frem og tilbage i Jylland og måske ud i verden, skal opgraderes med vandre- og cykelruter i international særklasse. Det er ambitionen bag genoplivning af foreningen Udvikling Hærvejen, der tirsdag holdt stiftende generalforsamling med deltagelse af borgmestrene fra 15 kommuner, som ligger ved sporet efter den historiske vej.


quote I dag har vi taget de første skridt til at give den gamle vej et helt nyt liv, som skal løfte den op på et internationalt niveau.

Per Bach Laursen, borgmester i Vesthimmerland Kommune og formand i Udvikling Hærvejen

Borgmestrene har givet hinanden håndslag på i fællesskab at ville udvikle Hærvejens vandre- og cykelruter til national og international særklasse. Det første skridt er taget, fundamentet er ved at blive støbt til et unikt samarbejde om fremme af vandring og cykling. 

Sammen med de 15 kommuner står Nordea-Fonden, der viser stor interesse for at investere et tre-cifret millionbeløb i et kvalitetsløft af ruten. Samtidig er tæppet løftet for udviklingen af store natur- og kulturoplevelser langs Hærvejen i et samarbejde mellem fonden og kommunerne, lyder det i en pressemeddelelse.

Foreningen udvikling Hærvejen holdt stiftende generalforsamling tirsdag på et onlinemøde 13. april med deltagelse af blandt andre borgmestrene fra 15 jyske kommuner, der ligger langs sporet efter den historiske Hærvejen.
Foreningen udvikling Hærvejen holdt stiftende generalforsamling tirsdag på et onlinemøde 13. april med deltagelse af blandt andre borgmestrene fra 15 jyske kommuner, der ligger langs sporet efter den historiske Hærvejen.

Sekretariat i Viborg

For at arbejdet skal lykkes har kommunerne tirsdag indgået aftale om etablering af et nyt hærvejssekretariat, som placeres i Viborg Kommune.

Borgmester Per Bach Laursen, Vesthimmerlands Kommune, bliver formand for foreningen Udvikling Hærvejen, og han siger med stolthed:

- Det er med stor glæde, at vi nu har styrket det tværfaglige samarbejde og at hele 15 kommuner ned gennem Jylland er med til at løfte indsatsen og udviklingen om Hærvejen. I dag har vi taget de første skridt til at give den gamle vej et helt nyt liv, som skal løfte den op på et internationalt niveau, siger han.

Borgmester Ulrik Wilbek, Viborg Kommune, bliver næstformand, og han deler stoltheden med sin kollega:

- Viborg har, som den gamle konge- og hovedby på Hærvejen, altid spillet en vigtig rolle for den gamle vej. Viborg kommer nu til at huse endnu en central funktion på Hærvejen nemlig det nye sekretariat, der får plads på Viborg Rådhus. Vi glæder os både over at deltage i det nye samarbejde, siger han.

Foreningen Udvikling Hærvejen

FAKTARuth og Hans Jørgen

Varmeregning æder hele Ruth og Hans Jørgens folkepension

20060901-193459-4-3459x2310ma

Røde Kors efterlyser varmt tøj til vinteren - Vi kommer til at skuffe mange

ankomst-passagerer-aalborg-lufthavn__3760x2507_

Danmarks bedste lufthavn ligger i Aalborg

20220428-150213-L-5626x3751ma

play Russiske skibe tæt på Nordjylland: - De kan ligge der uden at skulle spørge om lov

Til forsiden

Til forsiden