LIGE NU:

Kommuner skærer igen ind til benet: Der skal spares på SFO og klub i 2017

Kommunerne skærer 300 millioner kroner på budgettet på SFO’er og klubber. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. En ren massakre på børns fritid, advarer BUPL-formand Elisa Bergmann.

Den nye undervisningsminister Merete Riisager har i denne måned søsat en undersøgelse af børns fritidsliv, da hun er bekymret for kvaliteten i fritidsinstitutionerne efter skolereformen. Og med god grund. Nye tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at landets kommuner sparer massivt på SFO’er og klubber.

Danmarks Statistik har i januar offentliggjort de endelige kommunale budgettal for 2017, og samlet set sparer kommunerne 493 millioner kroner på skole- og fritidsområdet.

Helt præcist 199 millioner kroner på skoleområdet og 294 millioner kroner på fritidsområdet.

- Det er voldsomme tal, som den nye undervisningsminister må tage meget alvorligt. Der sker en systematisk udhuling af kvaliteten i fritidsinstitutionerne, og det var jo ikke meningen med skolereformen, der oprindeligt skulle skabe større sammenhæng mellem børnenes skole- og fritidsliv, advarer BUPL-formand Elisa Bergmann.

I Gug er nedskæringer på fritidsområdet heller ikke ukendt. Tv2 Nord har tidligere fortalt om den populære ungdomsklub i Aalborg-forstaden, som er truet af lukning. Ikke fordi, der mangler børn - tværtimod er klubben en succes – men fordi kommunen skal spare.

Det er til stor frustration for eleverne.

- Det er her, vi kan komme og være sammen med vores venner, siger Mia Vangdal, som går i 6. klasse.

Mathias Kær Holst fra 9. klasse er enig.

- Når forældrene er irriterende, så kan jeg tage ned i klubben og være sammen med vennerne, siger han.