LIGE NU:

Kommuner sparer på forsikringer

Hjørring, Frederikshavn og Brønderslev kommuner har siden årsskiftet sparet på forsikringsområdet.

Hjørring Kommune har i lighed med en række nordjyske kommuner opsagt en lang række forsikringer. Det er sket for at spare penge. Og der er millioner af kroner at spare hvert år for kommunerne ved at blive selvforsikrede og hæve selvrisikoen på andre områder.
I den gamle Frederikshavn kommune er det 15 år siden, kommunens børn og unge har været forsikrede med ulykkesforsikring i skoletiden. Til gengæld er det nyt for borgerne i Sæby og Skagen, at det nu er op til forældrene selv at tegne en ulykkesforsikring på børnene i fritiden.
Det er det også for borgerne i den gamle Brønderslev kommune, mens man igennem fire år har været vant til andre forsikringspolicer i den tidligere Dronninglund kommune. I forbindelse med kommunesammenlægningen mellem Brønderslev og Dronninglund er hele den nye Brønderslev kommune blev selvforsikrede på flere områder - også på børneulykkesområdet.
Det er man også i Hjørring.
Den kommunale tandpleje dækker fortsat tandskader, ligesom kommunen i en lang række tilfælde vil hive tegnebogen frem og betale i tilfælde af, at børn kommer til skade i skoletiden, hvis det er kommunen, der har ansvaret.
Det siger borgmester Finn Olesen (Soc. dem).
- Der er mange penge at spare for kommunen, og de penge, vi sparer på forsikringspolicerne, lægges til side og kan bruges i tilfælde af sådanne skader, siger Finn Olesen og tilføjer, at hele kommunes nye forsikringsstrategi er ændret på baggrund af en analyse gennem de seneste år gående på, hvad de tidligere fire kommuner har brugt af ressourcer og penge på området.